Ir vērts zināt...

Labas kvalitātes svece deg ar augstu liesmu, vienmērīgi. Ja tā kūp ar melniem dūmiem, tas nozīmē, ka produkts ražots no zemākas kvalitātes parafīna un degļa.

Sveces dakti ražo no kokvilnas diegiem, kas sapīti smalkā pīnē. Sapīts deglis ir stingrs un viendabīgs. Jāraugās, lai tas pirms iestrādāšanas svecē ir paturēts parafīnā. Sausu dakti grūtāk aizdedzināt, tās sliktāk deg. Vēlams pievērst uzmanību arī tam, vai deglis atrodas sveces centrā. Ja sveces ražošanas procesā dakti ievieto pirms parafīna ieliešanas formā, parafīnam saraujoties, deglis novirzās no centra. Augstas kvalitātes ražojumam degli ar īpašu tehnoloģiju izver cauri svecei, kad tā jau ir gatava.


Svece, kas ir lielāka par desmit centimetriem diametrā, jādeg vismaz četras stundas vienā reizē. Ja to dedzina īsāku laiku, svece nesasils līdz malām un nākamajā dedzināšanas reizē atkal izdegs tikai vidus, bet ārmalas lieksies uz iekšu.


Copyright © 2012